Sevilla als tussendoortje?

David+Villa+Sevilla+FC+v+FC+Barcelona+La+Liga+Lq88nlgho6il

Je zou je komende wedstrijden maar moeten afleggen tegen achtereenvolgens Sevilla, Real Madrid, Deportivo en AC Milan. Ik ken makkelijkere tijden. Echter zal in Barcelona de focus waarschijnlijk niet liggen op de wedstrijd die vanavond (om 22.00 uur) wordt afgelegd. Met twee confrontaties met Real Madrid in het vooruitzicht en de terugwedstrijd in de Champions League heeft Barça wel andere dingen aan het hoofd. Maar Sevilla als tussendoortje zien? Sterren als Reyes, Negredo en Jésus Navas maken dat onmogelijk.

In de Spaanse competitie presteert Sevilla (net als vorig seizoen) matig. Na een negende plaats vorig jaar staat de ploeg nu op tien en dat is de Andalusiërs onwaardig. Zeker als je bedenkt dat het de afgelopen jaren steevast een plek in de top-vijf bezette (met twee Europa League-titels als hoogtepunt). De thuiswedstrijd op 29 september 2012 geeft in ieder geval hoop op een spectaculair duel. Toen maakte Barça een geweldige comeback door in de laatste vijf minuten een achterstand om te zetten in een 3-2 zege. Matchwinner was David Villa, die vanavond waarschijnlijk zal starten.

Schermafbeelding 2013-02-23 om 14.52.17Ondanks dat de Catalanen dus een loodzwaar programma tegemoet zien, zal Messi waarschijnlijk niet gespaard worden. Het wonderkind miste dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd en zal graag zijn record (14 wedstrijden op rij scoren) levend houden. Daarnaast loopt de Argentijn qua doelpunten ruim voor op zijn aantal van vorig jaar (Infographic door @MessiStats). Tegen Sevilla scoorde hij dit seizoen echter nog niet.

Misschien een extra stimulans voor Jordi Roura en zijn spelers: als Barcelona in de komende tien wedstrijden hetzelfde aantal punten behaald als nummer twee Atlético Madrid, zal de kampioenswedstrijd een onderling duel worden (zondag 12 mei). De titel behalen in Madrid, daar droomt elke Catalaan van.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s