‘Ik had even moeten bellen’

lENS24feb_jpg_crop_displayLens bood zijn excuses aan. Hij vond het een storm in een glas water. Bovendien ging het om een paar overtredingen, er was niets beledigends gezegd. De aanvaller wilde Mathijsen gewoon iets vragen, maar omdat de Feyenoorder doorliep, pakte Lens ‘m bij zijn shirt. “Ik had beter later even kunnen bellen”, zo zei hij achteraf.

Bellen… Laat het even bezinken. Wat een belachelijke opmerking. Lens wil bellen…

Stel je voor. Dat voor elke wat ergere overtreding gebeld moet worden. In spelerscontracten bij transfers worden afspraken gemaakt over telefoonabonnementen. Want bij elke grove overtreding wordt er getelefoneerd tussen de gedupeerde en de overtreder. Aanvallers krijgen meer overtredingen tegen, dus hogere abonnementen. Verdedigers krijgen een extra telefoon. Voor alle boze bellers.

lens-621x328Joris, wat is je nummer?

Na elke speelronde in de eredivisie zijn de lijnen bezet. Eriksen is neergeschoffeld door Theo Janssen en wil per telefoon om uitleg vragen. Maar dat kan niet. Janssen is in gesprek. Hij belt nog met Viergever over die trap van vorige week.

Messi-telefono-2012-2013Messi en Ronaldo krijgen de hoogst mogelijke abonnementen. De twee supersterren moeten per wedstrijd zo’n tien tot twintig benenbrekers ontwijken. Zij blijven bellen. Ze krijgen ‘s maandags vrij. Messi en Ronaldo hebben dan geen uitlooptraining nodig. Het tweetal moet gaan bellen. Want die twee willen natuurlijk uitleg.

En Pepe en Diego Costa krijgen telefonistes. Anders komen ze niet meer aan hun nachtrust. Heel de Spaanse competitie wil Pepe nog wel even spreken. En Diego Costa kan nog wat telefoontjes uit Sevilla verwachten.

Het is goed dat Lens zijn excuses aan heeft geboden voor de actie. Hij had met zijn handen van Mathijsen af moeten blijven, zodat een opstootje uitbleef. Maar had Lens beter kunnen bellen? Nee. Hij moet gewoon niet zeuren om wat overtredingen. Hij kon niet tegen zijn verlies. Maar goed, Lens heeft nu drie duels de tijd om te bellen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s