Willem II: Met opgeheven hoofd naar de Jupiler League

willemii-actie

Wij zijn de Tilburg Tricolores
We strijden ook al staan we onderaan
Schijt aan of we winnen of verliezen
Willem II zal altijd voortbestaan


Dit liedje, dat in het Koning Willem II stadion wekelijks van de tribunes afrolt, typeert perfect het seizoen van Willem II: Sportief rampzalig, maar het imago van de club was zelden zo goed als nu. Bijna elke week stapten de elf spelers van Streppel met nul punten van het veld, maar ze deden dit wél met de borst vooruit en het hoofd omhoog. Het hele seizoen bleven de Tricolores strijden voor wat ze waard waren, gedreven door de louter positieve Jurgen Streppel én de massale steun van eigen fans. Tamelijk uniek voor een club die degradeert.

Als een voetbalclub slecht presteert, zorgt dit vrijwel altijd voor onrust binnen en rondom een club. Spelers misdragen zich (zoals bij PSV), supporters fluiten het eigen team uit (gebeurt in veel stadions), fans wachten spelersbussen op (zoals bij Roda JC) en trainers worden de laan uit gestuurd door de clubleiding (zoals bij NAC Breda en FC Twente). Allemaal doodnormale dingen binnen de voetballerij. strijdend Willem II (foto Geert van de Ven)

Bij Willem II lieten ze dit seizoen zien hoe je óók met tegenslagen kunt omgaan. De Tricolores presteerden dan wel het slechtst van alle achttien clubs uit de Eredivisie, de sfeer in Tilburg was het hele seizoen uitstekend. Dit is deels te danken aan trainer Jurgen Streppel, die ondanks zijn beperkte spelersmateriaal altijd is blijven geloven in handhaving in de Eredivisie. Hij misdroeg zich nooit langs de lijn en zeurde niet bij de clubleiding om versterkingen. De afspraak van de spelersgroep om elkaar in het openbaar niet te bekritiseren werd door iedereen netjes nageleefd. Er waren geen zichtbare onderlinge irritaties in de ploeg, maar er stond een hecht team op het veld dat voor elkaar door het vuur ging. Streppel wist altijd wat positieve puntjes te benoemen over zijn spelers. Zelfs voorafgaand aan Ajax- Willem II repte hij nog over ‘Het mogelijke wonder van Amsterdam’. In plaats van ontslag, kreeg Streppel ondanks de laatste plek van de clubleiding ook terecht een nieuw contract aangeboden.

uitvak vitesse
En dan waren daar nog de fans, die zich dit seizoen voorbeeldig gedroegen. Ongeacht het resultaat stonden zij dit seizoen altijd als één man achter het team. Eigen spelers werden nooit uitgefloten, maar louter toegejuicht. Dit was zo in het Koning Willem II Stadion, maar ook in uitduels. De hekkensluiter won zijn laatste uitwedstrijd op 1 november 2009 (!), maar dat belette het Rood-Wit-Blauwe leger niet om hun ploeg massaal achterna te reizen naar wedstrijden buiten Tilburg. Met 500 man trokken de fans naar FC Twente, met 750 naar NAC Breda en met maar liefst 1200 naar Vitesse.

Niet zeuren maar strijden tot je er bij neervalt, zonder daarbij over de scheef te gaan, dat hebben de dappere Tricolores gedaan. De selectie heeft simpelweg te weinig kwaliteit voor de Eredivisie, maar dat belette Willem II niet om vooral aanvallend voetbal te spelen. Ook tegen de topclubs. Dat zorgde bijna voor stunts tegen PSV uit (3-2 verlies na 0-2 voorsprong) en Ajax thuis (2-4 na comeback van 0-2 naar 2-2). Door de positieve uitstraling van spelers, trainers en supporters was Willem II dit seizoen een voorbeeld voor menig Eredivisieclub. Met opgeheven hoofd kan Willem II daarom afscheid nemen van het hoogste niveau, waar het in het seizoen 2014/2015 hopelijk weer terugkeert.

Advertisements

8 thoughts on “Willem II: Met opgeheven hoofd naar de Jupiler League

 1. Wat een gelul… Een eersteklas kut seizoen wat we niet eens hebben overleefd. Er moet geld bij de supporters worden opgehaald om te overleven en we degraderen kansloos als nummer laatst!

  • Jij snapt er ook niet bijster veel van hè? Daar gaat dit hele stuk toch niet om!

  • Wat een ongelofelijke naïeveling ben jij Bram. Jij snapt er helemaal niets van. Lekker negatief iedereen onderuit halen. Succes met het overmaken van de centen voor je obligaties aan de club. Want zeg toch zelf: waar moet jij al je negativiteit kwijt zonder Willem II Bram? Groeten aan je broer Sjakie

 2. En de volgende uitverkochte uitvakken niet te vergeten! 550 man naar VVV Venlo, 550 naar RKC, 500 naar NEC.

 3. Jammer dat WIJ JOU volgend jaar blijkbaar niet meer terug zien Bram, ik vroeg me al af wie die ene mopperkont in het stadion toch steeds was. WIJ gaan volgend jaar in ieder geval weer gewoon met de bus, trein of auto de stadions van Nederland af ONZE club achterna. Of we nu winnen of verliezen. Bij Twente of Telstar.

  PS: Geld moet opgehaald worden om wat ruimte in de liquide middelen te krijgen, en om aan het begin van het seizoen de laatste externe financiers af te kunnen kopen om zodoende een totaal zelfstandig onafhankelijk financieel en sportief beleid te kunnen voeren, niet omdat anders de club ophoudt met bestaan. Ik heb van mijn zuurverdiende centen 10 aandelen gekocht, en jij?

  Groeten, Maaszult

 4. Ik ben geen voetbal liefhebber, maar bij het lezen van dit stuk moet ik zeggen TOP gedaan alle supporters van w2 en het team. Gefeliciteerd jullie begrijpen waar het dus echt om gaat!

 5. Leuk dat wij eindelijk de credits krijgen die we verdien(d)en! Hopelijk doet de club er wat mee, ook nu we zijn afgezakt naar de hel van iedere voetbalsupporter: de bierliga! Andersom: Cruijff zou reppen: ‘elk nadeel heb zijn voordeel!’ En die zijn er zeker hebben we vorig jaar wel gezien: betaalbare toegangskaarten, vrijwel nergens combi’s, oldskool stadions die wel uitstraling hebben en vooral iets meer winstpartijen in die altijd lastige uitpartijtjes!!! Kortom: t valt best mee, maar wel maar een jaartje dan he!

  We’ll be coming back!!!

  Moker

 6. Ik heb er ook 10 gekocht, positiviteit heeft de club nodig geen bram vermeulentjes!! Klasse gestreden dit jaar en compiment aan alle supporters!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s