Stap uit de schaduw

derbymadrileno

In Madrid is het geen pretje om een Atlético te zijn. De Spaanse hoofdstad wordt namelijk al sinds het begin van dit millennium overduidelijk gedomineerd door grote broer Real. Aanhangers van de Koninklijke wrijven het er op het bovenstaande spandoek nog maar eens in: ”Iedere nacht voorafgaand aan de derby is jullie ergste nachtmerrie.” Vrijdagavond, nota bene in de finale van de Copa del Rey, moet dat anders zijn. Iedere socio van Atlético weet het zeker: aan die nachtmerrie komt een eind. Tijd voor een stap uit de schaduw.

De Rojiblancos zullen tot op het bot gemotiveerd zijn. Atlético wacht namelijk al 25 derby’s op een overwinning. De laatste zege dateert alweer van 1999, toen onze Jimmy Floid Hasselbaink met twee doelpunten een grote bijdrage leverde aan de 3-1-winst. 183 spelers, 19 coaches en 36 doelpuntenmakers zonder winst, zo kopte de Spaanse krant El Mundo Deportivo treffend maar pijnlijk woensdagmorgen.

600full-arda-turan

Atlético heeft alle zinnen gezet op de Copa del Rey. Dat bleek afgelopen weekend wel. Zondag kwam landskampioen Barcelona op bezoek in de onneembare veste Vicente Calderon. Normaal gesproken een van de grootste wedstrijden van het seizoen. Nu hechtte coach Diego Simeone weinig waarde aan het topduel. Na een uur haalde hij topscorer Radamel Falcao naar de kant. Verder werden Adrian en Arda Turan uit voorzorg naar de kant gehaald. De wedstrijd werd door een eigen doelpunt van Gabi verloren. Maar niemand in het stadion zat daar erg mee. In de competitie valt er niet veel te winnen. Alle gedachten waren bij de bekerfinale.

De statistieken wijzen niet veel uit. Van de 259 edities van de Derby Madrileño won Real er 141 tegenover 62 overwinningen van Atléti. Maar de cijfers van Madrileense bekerfinales spreken weer in het voordeel van de roodwitten. Viermaal wonnen de Rojiblancos een Madrileense cupfinal, Real slechts één keer. Atlético kan de tiende beker binnenslepen, Real de negentiende. 

De spelers zijn er klaar voor. Rechtsback Juanfan, met een Real-verleden, noemde de bekerfinale de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Filipe Luis zette de boel op scherp: “Geen excuses, we moeten winnen van de rivaal.” En Arda Turan (rechts) zette er zelfs een weddenschap op: “Als we winnen, gaat mijn haar eraf.” 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s